marți, 17 iulie 2012

TACEREA SINELUI

“Sinele este Spiritul. Acest Spirit rezida in inima in fiecare fiinta umana si este intr-o stare ca de martor. Spiritul este proiectia lui Dumnezeu Atotputernic in timp ce Kundalini este proiectia puterii lui Dumnezeu, a dorintei Lui care este Mama Primordiala sau o puteti numi Adi Shakti, Duhul Sfant sau Athena. Deci Kundalini este proiectia Duhului Sfant in timp ce Spiritul este proiectia lui Dumnezeu Atotputernic. Puterea Atotpatrunzatoare a iubirii este puterea Mamei Primordiale care creeaza si evolueaza si face toata munca vie.”
 
Shri Mataji Nirmala Devi
 
 
“Adevarata tacere inseamna intr-adevar a merge adanc in tine insuti catre acel loc unde nu se intampla nimic, unde transcenzi timpul si spatiul. Te duci intr-o dimensiune noua a neantului. Acolo este locul unde se gaseste toata puterea. Aceea este casa voastra reala. Acela este locul caruia intr-adevar ii apartineti, in Tacere adanca nu exista bine si rau, nimeni nu incearca sa obtina ceva. Doar a exista, pura existenta… Tacerea este ultima realitate.”
 
Robert Adams
 
 
“Adevaratul contemplativ nu este acela care isi pregateste mintea pentru un mesaj particular pe care asteapta sa il auda ci este acela care ramane gol deoarece el stie ca nu poate anticipa cuvintele care ii vor transforma intunericul sau in lumina. El nu poate anticipa nici macar un anumit tip special de transformare. El nu solicita lumina in locul intunericului.El asteapta Cuvantul lui Dumnezeu in tacere si cand i se raspunde un cuvant izbucneste in tacerea sa. Este din insasi tacerea lui, dintr-o data, inexplicabil revelandu-se lui printr-un cuvant avand o mare putere, plin de vocea lui Dumnezeu.”
 
Thomas Merton
 
 
“Adevarata comunicare cu Dumnezeu este tacerea totala, absoluta; nu este nici un singur cuvant in existenta care poate transmite aceasta comunicare.”
 
Bernadette Roberts
 
 
“Dupa lungi cercetari pe aici si pe-acolo, in temple si in biserici, pe pamant si in ceruri, in sfarsit te-ai intors inapoi, completand cercul de unde ai inceput, catre propriul tau suflet si afland ca El, pentru care ai plans si te-ai rugat in biserici si temple, pe care l-ai cautat ca fiind misterul misterelor invaluit in nori, este cel mai apropiat dintre lucrurile apropiate, in Sinele tau, realitatea vietii tale, a corpului si a sufletului tau.”
 
Swami Vivekananda
 
 
“Bunul si inteleptul duc o viata linistita, tacuta.”
 
Euripide
 
 
“Nu putem vorbi despre Dumnezeu inainte de a atinge tacerea interioara.
Asa cum este necesar sa te folosesti de o camera Geiger si matrice matematice pentru a putea vorbi inteligibil despre electroni, tot asa avem nevoie de puritate a inimii care ne-ar ajuta sa ascultam Realitatea fara nici o interferenta in cautarea de sine. Fara aceasta tacere a proceselor mentale, nu putem elabora nici un discurs despre Dumnezeu care nu e reductibil la simple extrapolari mentale.
Puritatea inimii e echivalenta cu ceea ce alte traditii numesc ‘golire’ – mentinerea sinelui deschis Realizatii, fara ingrijorari pragmatice si nici asteptari pe de o parte sau resentimente sau idei preconcepute de pe alta parte. Fara aceasta conditie, noi doar proiectam propriile noastre preocupari, bune sau rele. Daca noi cautam pe Dumnezeu pentru a ne folosi de divin pentru ceva anume, rasturnam ordinea realitatii. Cand vrei sa te rogi, Gospell-ul spune sa te duci in cea mai adanca si cea mai tacuta parte a casei tale.”
 
Raimon Panikkar
 
 
“Asa cum sunt adancimi tacute ale oceanului unde furtunile inversunate nu pot ajunge, tot asa sunt adancuri tacute si sfinte ale inimii oamenilor unde furtuna pacatului si a durerii nu poate vreodata sa tulbure. Pentru a atinge aceasta tacere si a trai constient in ea, avem pacea.”
 
James Allen
 
 
“Tacerea are o putere de regenerare prin ea insasi. Este intotdeauna sacra. Intotdeauna te aduce acasa.”
 
Barbara De Angelis
 
 
“Tacerea este un prieten adevarat care niciodata nu tradeaza.”
 
Confucius
 
 
“Tacerea este limba (limbajul) lui Dumnezeu si este o limba foarte dificil de invatat.”
 
Thomas Keating
 
 
“In aceasta era zgomotoasa, agitata, naucitoare exista o mare nevoie de liniste a spiritului. Chiar si in comuniunea noastra cu Dumnezeu noi suntem atat de ocupati in a prezenta problemele  noastre, sa cerem ajutor, cautam mangaiere incat nu mai avem momente de liniste pentru a asculta raspunsul lui Dumnezeu. Cu ajutorul practicii putem invata sa ne scufundam spiritele sub valurile de suprafata ale vietii si sa atingem acea profunzime a noastra insime unde totul este nemiscat, unde nici o furtuna nu ne poate gasi. Numai aici putem uita lumea materiala si cerintele ei catre noi.”
 
Alice Hegan Rice
 
 
“O viata fericita trebuie sa fie intr-o mare masura o viata tacuta, pentru ca doar intr-o atmosfera tacuta adevarata bucurie poate trai.”
 
Bertrand Russell
 
 
“Meditatia este dizolvarea gandurilor in constientizarea eterna a Purei constiinte fara obiect, a sti fara sa gandesti, comasarea finitului cu infinitul.”
 
Voltaire
 
 
“Vorbele stau intre o tacere si alta tacere: intre tacerea lucrurilor si tacerea noastra, intre tacerea lumii si tacerea lui Dumnezeu. Cand ne-am intalnit intr-adevar cu lumea in tacere, cuvintele nu ne mai separa de lume, nici fata de alti oameni, nici fata de Dumnezeu, nici fata de noi insine pentru ca nu mai avem incredere totala in limbaj care ar contine realitatea.”
 
Thomas Merton
 
 
Aceasta tacere, acest moment, fiecare moment, daca este cu adevarat in tine, aduce ceea ce ai nevoie. Nu e ceva in care sa crezi. Numai cand am incetat sa cred in mine insumi am ajuns la aceasta frumusete. Stai asezat si asculta vocea care spune “Fii si mai tacut. Mori si fii tacut. Tacerea este cel mai sigur semn ca ai murit. Vechea ta viata a fost o frenetica fuga de tacere. Scoateti afara amestecul de teama-gandire. Traiti in tacere.”
 
Rumi
 
 
“Tacerea trebuie inteleasa nu doar ca absenta sunetului. Este mediul natural al linistii si contemplatiei. Viata fara tacere este viata fara intimitate. Diferenta dintre sanatate mentala si nebunie este calitatea gandurilor noastre. Tacerea este de partea sanatatii mentale.”
 
Norman Cousins
 
 
“Tacerea este pentru mine un izvor de vindecare care face ca viata mea sa merite a fi traita. A vorbi este un torent, un potop pentru mine si am nevoie de multe zile de tacere pentru a ma reface din inutilitatea cuvintelor.”
 
Carl Gustav Jung
 
 
“Ce putere ciudata se gaseste in tacere! Cat de multe certitudini iau nastere, cat de multe cuceriri sublime se indeplinesc, in pauza aceea cat buzele sunt inchise iar sufletul simte secret ochiul Creatorului asupra lui! Acestia sunt cei puternici care stiu cum sa tina tacerea cand este vorba despre o durere si o amaraciune pentru ei si care dau timp propriilor lor suflete de a forma sigilii de aparare impotriva tentatiilor.”
 
Ralph Waldo Emerson
 
 
“Tacerea este limba lui Dumnezeu care vorbeste iar restul este o traducere proasta.”
 
Thomas Keating
 
 
“Fii tacut in mintea ta, tacut in simturile tale si de asemenea tacut in corpul tau. Apoi, cand toate acestea sunt tacute, nu fa nimic. In acea stare adevarul se va revela el insusi tie. O sa apara in fata ta si o sa te intrebe ‘ce doresti?’
 
Kabir
 
 
“Goleste-te de orice. Lasa mintea sa se odihneasca in pace. Cele 10.000 de lucruri se ridica si coboara cand Sinele le urmareste intoarcerea. Ele cresc si infloresc si apoi se intorc la sursa. Reintoarcerea la sursa este nemiscare care este forma instrinseca a naturii.”
 
Lao Tzu
 
 
“Du-te in camera ta si cand ai fi inchis usa , roaga-te Tatalui tau care este in Locul Secret.”
 
Jesus din Nazareth
 
 
“Invata sa intri in contact cu tacerea din tine insuti si sa stii ca totul in aceasta viata are un scop anume. Nu este nevoie sa mergi in India sau oriunde altundeva pentru a gasi pacea. O sa gasesti acel loc adanc al tacerii chiar in camera ta, gradina ta sau cada ta de baie.”
 
Elizabeth Kubler-Ross
 
 
“Lucrurile care sunt reale sunt date si primite in Tacere. Dumnezeu a lucrat intotdeauna in Tacere, neobservat, neauzit, cu exceptia celor care experimenteaza Tacerea Sa Infinita.”
 
Meher Baba
 
 
“In atitudinea tacerii sufletul gaseste calea intr-o lumina clara si ceea ce este evaziv sau inselator se rezolva in aceasta claritate de cristal.”
 
Gandhi
 
 
“Avem nevoie sa il gasim pe Dumnezeu iar el nu poate fi gasit in zgomot si agitatie. Dumnezeu este prietenul tacerii. Vedeti cum natura – copacii, florile, iarba – cresc in tacere; vedeti stelele, luna si soarele cum ele se misca in tacere… avem nevoie de tacere sa atingem sufletele.”
 
Maica Tereza
 
 
“Cum altfel putem sa il atingem pe Dumnezeu? Cum altfel decat in liniste si incredere, in nemiscare si Tacere? Cum altfel decat invatand sa respectam in liniste din interior, stand nemiscati.”
 
Joel S. Goldsmith
 
 
“Stai nemiscat si afla ca Eu sunt (Dumnezeu).”
 
Psalm 46:10
 
 
“Din pacate, cand ne vedem pe noi insine cum suntem intr-adevar, nu tot ceea ce vedem este frumos si atractiv. Acesta este fara indoiala motivul pentru care fugim de tacere. Nu vrem sa fim confruntati cu ipocrizia noastra, falsitatea noastra. Noi vedem cat de fals si fragil este falsul eu pe care il proiectam. Trebuie sa trecem prin aceasta dureroasa experienta pentru a ajunge la adevaratul nostru sine. Este o calatorie chinuitoare, o moarte a eului – falsul sine – si nimeni nu vrea sa moara… Dar este singura cale catre viata, catre libertate, catre pace, catre dragostea adevarata. Si incepe cu tacerea. Noi nu putem sa ne daruim in iubire decat daca ne avem in posesie pe noi insine. Aceasta este marea valoare a tacerii. Este calea catre tot ceea ce dorim cu adevarat.”
 
M. Basil Pennington
 
 
“Ceea ce exista in adevar este Sinele insusi. Sinele este acolo unde nu exista gandul “Eu”. Aceasta este numita tacere. Sinele insusi este lumea, Sinele insusi este “Eu”, Sinele insusi este Dumnezeu.”
 
Ramana Maharishi
 
 
“De fiecare data cand noi oamenii moderni ne oprim pentru un moment si intram in tacere si ascultam foarte atent, raza naturii noastre adanci incepe a straluci si noi suntem introdusi in misterele adancului, chemarea din interior, infinita radiere a splendorii pe care timpul si spatiul au uitat-o.”
 
Ken Wilber
 
 
“Tacerea este ancestrala. Tacerea a fost in spatiul in care esti acum mai mult decat orice altceva. O sa ramana dupa ce pleci si va exista mult timp dupa ce toate celelalte lucruri se vor fi stins.”
 
Reflectie pagana Yule: Tacerea Iernii
 
 
“Este ceva dincolo de mintea ta care ramane in tacere in mintea ta.Este misterul suprem dincolo de gand. Sa lasam mintea si corpul subtil sa de odihneasca asupra acelui lucru si nu asupra a orice altceva.”
 
Maitri Upanishad
 
 
“Adevarata actiune este facuta in momente de tacere.”
 
Emerson
 
 
“Pentru ignorant nu este o lege mai buna decat tacerea caci daca el ar fi stiut avantajele ei, el nu ar mai fi fost ignorant.”
 
Saadi
 
 
“Nu, sufletul meu nu este adormit
Este treaz, atat de treaz.
El nu doarme nici nu viseaza, doar priveste,
ochii lui sunt larg deschisi
departe de lucruri si asculta
pe malul marii taceri.”
 
Antonio Machado
 
 
“Tacerea este refugiul universal, continuarea la toate discursurile plictisitoare si toate actele nesabuite, balsam pentru fiecare implinire dar si dezamagire a noastra; fundalul pe care zugravul nu poate aplica tencuiala, fie el maestru sau carpaci.”
 
Thoreau
 
 
“Sub toate discursurile bune la ceva, se afla o tacere care este si mai buna. Tacerea este adanca precum Eternitatea; discursul este superficial precum Timpul.”
 
Thomas Carlyle
 
 
“Tacerea este conditia esentiala a fericirii.”
 
Un maestru Zen
 
 
“Tacerea interioara incepe sa functioneze din momentul in care incepi sa o acumulezi. Ce au fost vechii initiati dupa finalul dramatic daca nu rezultatul final al atingerii pragului individual al tacerii. Cativa practicanti talentati au nevoie de doar cateva minute de tacere pentru a atinge acel obiectiv ravnit. Altii,mai putin talentati, au nevoie de lungi perioade de tacere, poate mai mult de o ora de liniste, inainte de a ajunge la rezultatul dorit. Rezultatul asteptat este ceea ce numeau vechii initiati “a opri lumea”, momentul in care tot ceea ce este in jurul nostru inceteaza de a fi ceea ce intotdeauna a fost. Acesta este momentul cand initiatii revin la adevarata natura a omului. Vechii initiati intotdeauna au numit asta ‘libertatea totala’.”
 
Don Juan (Carlos Castanada)
 
 
“Conceptele pot in cel mai bun caz sa serveasca la a se nega unul pe celalalt, ca si cum unul este folosit pentru a-l indeparta pe celalalt si apoi acesta sa fie aruncat afara. Numai in tacere adanca noi lasam conceptele in urma. Cuvintele si limba lucreaza numai cu concepte si nu pot atinge Realitatea.”
 
Ramesh Balsekar
 
 
“Acela care realizeaza Absolutul ca fiind adevarata identitate, total dincolo de orice manifestare dar continandu-le in imensitatea ei misterioasa. Accentul se pune pe transcendenta lumii, incluzand corpul si mintea. Acela care devine soliditatea imensa a absolutului, cu totul nemiscat si inactiv, in timp ce urmareste fara pasiune jocul tuturor fenomenelor. Acela care observa ca martor toate fenomenele ca si transformare dinamica a cosmosului si a constiintei fara limite, constiinta ce se ridica din imensa tacere a suprafetei unui fenomen. In vastitatea tacerii, lumea se ridica in toata multiplicitatea ei dar intreaga lume este facuta dintr-o prezenta constienta, o Prezenta care este constiinta care se reflecta pe ea insasi.”
 
A.H. Almaas
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu